Vücudumuzun yaşamımız boyunca hem iç hem de dış uyaranların etkisi altına girdiğinden dolayı, bazı dönemlerde gücünü kaybetmekte ...
Vücutta oluşan iltihabın giderilmesi için tüketilmesi önerilen besinlerin başında acı biber gelirken, acı biberin yanı sıra yaban mersini bitkisi ve kiraz gibi yaz meyvesi de iltihabı vücuttan söküp atıyor. Kereviz ve kereviz tohumu da iltihap önleyici gıdalar arasında oldukça güçlüdür. Kereviz ve kereviz tohumu çorbalarda ve yemeklerde bolca kullanılabilir.
Koyu yeşil sebzeler ve balık tüketimine de ağırlık vermek vücuttaki iltihabı gidermeye yararlı gıdalar arasındadır. Özellikle koyu yeşil sebzeler vücuttaki iltihabın geçmesi için vücut kimyasını dengeleme görevi üstlenir. Balık ise bağışıklık sistemini etkileyen ve dokulara zarar veren her tür durumu bastırır. Keten tohumu, keten tohumu yağı ve zencefil de iltihap önleyici ilaçlardan daha güçlü besinlerdir.
COMMENTS